nap dan tidur malam

toddler stop nap umur brapa ya?ank sya ssh nak tidur kn time mlm..kdg2 smpai pukul 1..padahal dah off lampu pukul 10..dia nap selalunya 1-2 jam..bgn pukul 3.30 ptg plng lambat..tp mlm2 ssh nk tidur kn..klo xnap pukul 9mlm dah tido..stress maknye..

7 Balas

Time siang dlam pukul 1 petang awak bagi anak awak tido dlam 1 jam lebih je lepas bangun bagi la dia makan pastu petang dlam pukul 5 bawak dia jalan2 area rumah atau bgi dia main smpai penat petang jngan bagi dia tido time malam start ajar anak tido pukul 10. Kita boleh ajar anak kita dari kecik try dulu