Hai saya test UPT 18/7 tadi double line pregnant.

today kalau ikut kan dah 6 weeks..bila patut saya p klinik utk sahkan ye? 1st baby

4 Balas

Sy pun sama skrg 6w. Semalam sy contact nurse kk terdekat tanya pasal nak bukak buku pink. Nurse suruh dtg lagi 2 minggu masa dah 8w lebih. Bukak buku pink dgn minum air gula terus sbb dah anak kedua.

doctor sarankan 7weeks keatas. time sy scan 6weeks tak nampak apa lagi, depends pada individu rasanya kadang ada yg 5 week nampak dah kantung. better tunggu lama sikit oki

2y ago

ye sama, sampai doc tanya "betul ke awak mengandung" 😂 time tu tak pasti nak gelak ke sedih. lagi 2 minggu sy baru nak pergi check up lagi. semoga ada rezeki kita ya

saya masa scan 5week taknampak lagi pstu scan 8week ada dah. Kdg lambat nampak kdg cepat. anak first lambat. anak no 2 ni cepat

tgu lgi 2w utk scan ya. nnti nmpk bby + heartbeat.