Jadi panas baran

Tlngg,,Ada tak mengalami benda sama,lps beranak saya jadi tak ble tersinggung sikit pun,mesti jdi melenting lempar barang🥹,saya xmcm ni sblm branak ada kaitan dengan meroyan ka mcm ni Sy xda ambil apa2 perncng pn Bby da 5 buln lbih

8 Balas

awak dlm fasa burn out. awak perlu rest. husband awak ada membantu tak. if tak ambik perancang sebaik2 nya ambiklah. nasihat ikhlas dr sy. sy ada anak jarak dekat. sy pon dlm kategori burn out. penat sgt. husband membantu cuma nya kami pjj. bila dia balik baru sy rasa boleh bernyawa dn jadi diri sendiri. anak 1st nak masok 3y. anak 2nd 1y++. both aktif. dan nak kan perhatian

maybe awak stress atau penat kot. tambah baby kecil lagi kan. rasa patut bagi me time kt diri sendiri kejap. sbb saya pun kadang mcm tuh, tapi awak kena kuat lawan la, bila mai rasa tak okay, cpt2x istighfar, tarik nafas dlm2x, fikir positif n kalau ada yg tak kena, luah kt husband, jgn pendam.

ye sye pun mcm tu.. bab meroyan tu sye x pasti.. tp pospartum depression bley jd smpi 2 thn.. ape yg sis bley buat, jgn penat sgt.. buat keje umah ape yg mampu je.. buat jdual.. hri nie kemas rumah, esok basuh bju, lusa lipat bju..haa mcm tu la.. lg baik klu hsband tlg skali..

sama mcm sye, cpt jd panas baran nk2 lg branak rapat (2y+ & 6m) . cumanya sye blom smpai thap baling barang. sye full time h/wife, hri2 blh dkatakan akn jd hulk smntara nk tggu husband blk kerja. xthula smpai bila nk mcm ni 🥲

saya tak beranak lagi pun cepat melenting emosi ibu biasa kot, kalau ada rasa something better berubat jelah elakkan benda yg tak sepatutnya, sebab setan suka kita dalam keadaan lemah

yer sama dgn sy..sy mudah cpat Naik angin..tmbah 2 dgn ragam ank 2..Jdi stress dn mudah marah..X thu knpa...kdg Jdi pnat Bila bckp dgn diorg..

mgkin hormon dn jgk sis penat/letih

maybe sis burn out