Anak selesema dgn batuk

Any tips utk kurangkan selesema dgn batuk tak utk baby 2 bulan?

3 Balas

saya letak vicks untuk baby tu dekat dada dan belakang dia, alhamdulillah batuk dah kurang. cuma selsema memang susah nak hilang. Selsema on off. Saya letak ubat titik dalam hidung yg untuk infant punya. N kalau ada hingus cair, sedut keluar. Mandikan air suam, dan jaga suhu bilik, jangan sejuk sangat. Biasa la cuaca sekarang tak menentu, baby ramai yg tak sihat.

bawa g klinik. anak saya pun baru minggu lepas batuk teruk smpai ssh tdur + selsema. g klinik swasta dpt ubt batuk, selsema dan ubt hidung tersumbat jenis titis dlm hidung. hari pertama mkn ubat, hari ke 2 batuk dah kurang . hari ke 3 tkda batuk langsung

mandi air lemon, spray sterimar