Selesema dan batuk

Baby sy 4 month. Selesema dan batuk tidak surut2. Doc tidak bai ubat sbb baby masi di bwh 2 tahun tidak d galakkan beri ubt selesema dan batuk. Ada siapa2 ada tips utk hilang kan selesema n batuk baby?

7 Balas

Batuk semulajadi. X dpt dihilangkan. Nnt akan hilang sendiri. Selsema tu blh mandikan dgn mandian vicks sikit. Bagi dia hidu wap.. Klu teruk sgt blh bawa ke klinik. Blh dicairkan kahak melalui neb. Nnt batuk dan selsema akan reda..

Baby sye 22hari da kne batuk & selsema. Kne bagi susu badan kerap. Sye sapu minyak kt dada & blkg setiap kali tukar pampers. Kalo Doc ada bagi ubat titis guna ikut arahan Doc.

Baby sya umur 2bln lebih selesema tjangkit sbb abg2 dia suka cium bby.. Sya mandikn bby air suam+2 hiris lemon n bberapa titis mnyk kayu putih

3y ago

Inshaallah

Sy buat garlic oil mommy...sapu dkt tapak kaki n blakang bdn baby...

Thank u mommies