baby eczema & asthma

Tips untuk baby yg Ada asthma dan eczema. 1. Elakkan bagi makan atau minum makanan/minuman yang berasaskan protein Susu lembu.(keju,susu lembu, yogurt dan sbginya.) 2. Elakkan bagi makan kekacang 3. Elakkan makanan seafood 4. Buah-buahan yg jenis sejuk macam labu. 5. No ice. Biasa ini hanya sementara, bila baby makin besar, slow2 alahan dan asthma dia akan hilang. In shaa Allah. Tips ni sy dapat drpd doktor yg merawat anak saya.

1 Balas

Mcm ank sya..semua d atas da di elak kn tp msh jg kena attack sbb dia dri benda lain as cuaca,udara,kalo aktif...tp budak kn..larang and elak kn still kena jg...