Gelembung Pada Gusi dan di dinding dalam mulut..

Tiba² hujung gusi gigi garham saya ada benjolan kecik seolah mcm ada cecair dlm gelembung tu..saya cuba cucuk gelembung tu supaya pecah..tetapi benjolan itu tidak pecah malah gusi saya yang berdarah..saya gigit kapas..dan cuba cucuk lagi benjolan tu..sy tekan ² xda ceciar yg keluar rupanya benjolan tu sy nampak seperti ketulan daging yg melekat pada gusi sy..sy tekan dgn kapas..terlihat seperti isi gusi yg berbentuk bulat benjolan tersebut..dan baru saya sedar lagi..di dinding dlm mulut sy terdapat gelembung² yg sama terjadi benjolan seperti di gusi..tetapi saya tidak merasa sakit atau pedih di sebab kan benjolan itu.. saya nak tahu apa sebab dan punca boleh terjadi gelembung mcm tu di dalam mulut saya..tidak rasa sakit atau pedih cuma saya tak selesa ada benjolan dan gelembung² tu di dalam mulut dan dinding di dalam mulut saya..

1 Balas

biar je. cuma jaga kebersihan gigi. boleh hilang sendiri tanpa apa2 ubat cuma ambik masa sikit. jangan risau. buat masa ni jangan picit gelembung tu