Assalamualaikum wbt, salam Sejahtera semua mommies.. sy dh 30weeks pregnant, dlm seminggu dua ni

sy kerap alami pendarahan gusi. Bila gosok gigi wktu pagi dan mlm mesti berdarah dlm mulut. Tak selesa betul bila fresh blood penuh dlm mulut. Sy guna berus gigi paling lembut dan halus dah tu, tetap masih berlaku pendarahan gusi. Mommies tau tak cara berkesan stop pendarahan gusi ni. Sangat tak selesa. #ingintahu #pleasehelp

2 Balas

Wsalam, sy pun dari 2nd trimester mmg bdarah saja gusi klu gosok gigi. Dentist pernah mention, klu gusi bdarah ni simptom kurang kalsium.

normal tu puan. tu tanda kurang kalsium sbb baby pun perlukan kalsium jgk utk pembentukan tulang. kena bykkn minum susu tau