Cara bersihkan mulut bayi

Hai mommy2,nak tanya , macam mana mommy2 jaga mulut bayi ya? maksud sy gusi dia . anak sy 10 bulan .. makan macam2 dah .. paling dia suka nasi berlauk dan biskut.. Cuma,sy tak tahu macam mana cara nak bersihkan gusi dia tu.. macam kita sendiri kan,makan2 mesti nak bersihkan gigi .. yg bayi ni pulak macam mana ? Anak sy takde gigi lg . #ingintahu #gusi

1 Balas

Mulut/gusi biasanya saya lap dengan kain bersih atau gum wipes (Brand: Pigeon atau Suzuran) Lidah pulak, saya beli berus silicon.

1y ago

biasanya waktu mana ya sis bersihkan lidah dia ? sebelum tidur bersihkan tak ?