Mommies plssss share pengalaman bersalin induce. Ada tak yg kena induce, then sakit2 contractions.

Then tetiba sakit tu hilang terus? Help me mommies. Saya kena induced 7:30am bukaan 1cm, 1:30pm start sakit2 bukaan 3cm. Tetiba petangnya dah tak sakit langsung 😭

3 Balas

Kalau ubat melalui Ms v kita.pngalaman saya.. Memng sakit.. Saya masuk sekli je ubat. Dh bersalin setengah jam lepas masuk ubat tu dh rse dh skitnye. Depend badan kita sis.. Klo servik kita dh lembut.. Biasa nye cpt je. Ada orang 2 kali ubat bru bersalin. Ada smpai 4 5 kali pn x bersalin jgk. Last2 c section..yang ontg doa byk2 moge semua dipermudhkn..

2y ago

setuju..pnh rsa ank k2.. sakit sampai pegang katil bgegar.sbb servik tebal kta doc 😬

Awk induce jenis apa mommy? Kalau jenis iv drip (pitocin) mmg kuat sakitnya. Foley catheter (belon) tak rasa sakit pun. Kalau ubat melalui vagina, sorry, saya takde pengalaman 🤗

sy induce pkul 8.30pm. layan contraction, 2.30 am check dah 5cm bukaan, alhamdulillah 3.16am selamat bersalin..