Pantang 22 hari

Teringin nak makan sushi , nak coleslaw kfc boleh ke eaa ?

12 Balas

Saya tak pernah melahirkan, tapi sya pernah gugur week 12, mak saya mmg suuruh pantang macam bersalin, tapi tak smpai 2 minggu mcm tu, saya tngk adik makan cooleslow tu trus tringin, last2 rasa sesudu, rasa angin tu la, bisa kaki. hehe, ntah la sbb kobis ke ap, tapi mak nasib bubuh minyak panas, nasib laa

sy mkn je.. mknan kt dlm ward hospital sy bersalin tu semua sedap x mcm mknan org sakit😄 kuew teow dia pedas tp sedap🤣 sup minyak bnyk.. asam pedas sedap mcm kita buat...sy bedal je semua 😄to coleslaw rasa elak dululh takut bby kembung.. mcm anak sy jd kembung bila sy mkn kobis.. 😁

saya hari ke 5 mkn kfc...tpi makan ayam ja...coleslaw tu xmakan walaupon teringin nk mkn🤣🤣🤣tkot berangin sbb kobis...boleh try dulu sikit2 kalau ok puan boleh je makan...

2y ago

noted mummy , tq 😄

hm saya tgh pantang day 21 tringin nk makan ayam, rse nk nngis je hari hari makan ikan cencaru bakar dgn sup sawi je :(((( rse nk curi curi makan ayam 😭😭😭

2y ago

saya lepas berapa jam bersalin tu makanan hospital bagi sup ayam alhamdulillah okay, esk pagi nya hospital bagi roti and telur hancur pon makan okay je, pstu bila saya bgitau mak saya dia kata “tu sbb blom start upacara pantang” terus kelu lidah saya😭😔

Sy xbole makan kubis..sebab nanti susu drop. Huhuu…walaupun tu fav tapi demi mu anak mama tahan dulu..susu la sepuas2nya nnt baru mama mkn coleslaw tu..

Saya dalam pantang makan je semua tu , as long as awak tkde elergic makan je , so far alhamdulilah sy ok , baby pon ok... baby pon jrg sngt kembung

2y ago

noted sis , nak try error dulu 😅

sy pun takda pantang sgt sbbnya boleh je makan semua asalkan takde alergik dkt makanan tu. Makan mcm biasa je cuma lebih sihat.

2y ago

ouhh ye ke.. sis pantang day berapa tu ?

boleh je. asalkan mmg takde allergic. saya hari ke3 time kat hospital lg dah makan sushi 🤣

2y ago

ouhh okkay sis

klw ikut sains tkde pantang2 makan ni. makan je ape yg tringin selagi tkde effect balun je haha

kalau coeslow kfc tu takut angin laa ,sbb dia kan kubis takut baby yg mnyusu kmbung perut☺️