Hai ibu ibu semua

Tdi ada temu janji sma doktor dn doktor ada cek bukaan dh 2cm tpi doktor ckp Blum lg mau bersalin lepastu dtg rumah ada kluar darah sma lendir smlm mmng sda ada rsa sakit di tempat limpas bby tu dn pinggang pun ada rasa sakit juga smpai skrng ni rsa mau berak tpi tidak juga tpi yg kluar lendir sma darah ada kh tu normal ataupun sya perlu trus gi hospital #firstbaby 38weeks 4day

Hai ibu ibu semua
2 Balas

Kalau dah start rasa contraction setiap 5 min atau kurang dari 5 min, cepat2 pergi hospital. Rasa nak berak tu jangan pulak teran. Tu bukan nak berak sebenarnya, memang kalau contraction datang dia buat kita rasa macam nak berak. Kalau awak layan & teran, takut awak terberanak dalam toilet karang😅

2y ago

iya itu la sis smpai tkut mau pigi tndas ni skrng ni bngun pagi ada darah juga kluar dari smlm pinggang sakit sma bwa perut pun sakit juga

Kalau dah ada check bukaan mmg akan keluar darah. Kalau dah sakit pinggang + perut mengeras setiap 5 minit dah boleh ke hospital ye.

2y ago

Pegi hospital ye. Mana tahu bukaan dah banyak 😁