Jarum insulin

Td doc ckp jarum insulin bleh ulang pakai 3 kali. Mommy yg gne insulin guna jarum 3 kali jga ke.

1 Balas

Depends sebenarnya sis. Jarum insulin tu tak digalakkan guna byk2 kali sbb dia tumpul nanti sakit. Lg satu tkot dah kurang hygiene. Sbb bila lepas guna, cara kita simpan tu terdedah kpd bacteria. Tp sy biasa cucuk insulin nenek sy, kadang2 selagi dia x ngadu sakit, x tukar pun. Hahaha. Dlm seminggu sekali baru tukar. Lebih kurang 14x cucuk la.

5y ago

Ooo..tq sis