sembelit

Tau tk mcm mna nk kurangkn sembelit?? sis susa nk berak, 1minggu 2kali shja berak? tu pn nk kluarkn sakit??

28 Balas

Makan pisang makan betik..

sye penah kena sembelit teruk sblm ni.nurse sye sarankan tiap malam sebelum tido makan iron tablet 2 biji dengan air limau suam tanpa gula..sye dah try alhamdulillah memang berkesan..dah tak kena sembelit lagi dah pastu..

Makan buah atau sayur sis.

Saya hari2 mkn buah sis

Mnum prune juice sis

saya makan prune.

minum air bg cukup & mkn sayur hijau hari². sy kalau tak mkn sayur konfem sembelit teruk. lg² time pregnant kan..

Byk kn minum air masak n buah sunquid.. Sy pn stress bila sembelit lepas brsalin.smpai ngis dlm toilet... Husb bgthu jgn mkn byk sayur sbb dia serat..sayur blh sbbkn njis keras klu x silap.. Perut ibu brsalin ni bru nk pulih so x blh nk hadam mcm org normal lg..