Maafkan ibu,anakku..

Tarikh 26 Julai sepatutnya jadi hari terbahagia buat ibu sebab hari jadi ibu... Tapi,Allah dah takdirkan hari bahagia ni bertukar duka... Kesian anak ibu lapar..ibu pun lapar...tapi kita takde apa nak dibuat makan..minum air masak je ibu mampu bagi... Kesian anak ibu,baru duduk dalm perut dah merasa susah... Maafkan ibu ya sayang...😔 Di hari yg sepatutnya ibu rasa bahagia,ibu dpt tahu ayah awak main mesin judi..patahnya hati ibu..dalam banyak2 hari,kenapa hari ni??😭 Drpd ada rm300 dlm dompet,ibu nak beli apa yg anak ibu teringin nk makan..tahu2 duit tu dah takde...dan dah lesap dalam mesin... Ya Allah..suami ku orang yg baik..sblm ni tak pernah buat perkara mcm ni..apa yg mendesaknya Ya Allah😭 siapa yang menghasutnya😭😭😭 Maafkan ibu,sayang...😭😭😭 Semoga Allah kurniaka rezeki yg lain buat kita...ibu percaya,anak ibu datang menginap dalam rahim ibu selama 9 bulan sambil membawa rezeki dari Allah🥰😭

2 Balas

kalau ade tepung kt rumah bancuh buat lempeng ke cekodok ke. kalau ade beras buat nasi goreng or bubur. kalau ade kentang kt rumah, rebus buat mashed potato. letak kn garam. kalau ade meggi, mkn meggi. jgn biar kan berlapar. nanti xde energy, boleh sebabkan angin gastric and so on. kalau xde jugak, pinjam dkt adik beradik ke mak ayah kwn2. pinjam rm30 pon cukup. jnji lps buat beli brg asas mcm ikan bilis, bwg, telur, beras, tempe ke tauhu ke. nanti esok try pegi masjid atau surau kwsn perumahan, mntk bantuan makanan. atau tgok dkt petron atau kedai2 runcit. kdg ade yg buat foodbank. yg penting bykkn berdoa. semoga urusan awk dipermudahkan.

2y ago

saya nak bergerak kaki sye tgh sakit membengkak..duduk jauh dr parents..jiran2 pun jauh sbb rumah kampung..kawan2 x de sbb lepas kawen suami x izin bekerja tmbh plk kt tmpt baru..suami dari 8 pagi sampai 12 malam x balik2,bila balik rupanya main mesin😭 duit dh habes..papepon terima kasih ats nasihatnya sis🥰 semoga Allah membalasnya dgn seribu kali kebaikan dan rezeki🥰

Yaallah, semoga urusan sis di permudahkan. Kuat kan kekuatan mommy, mommy seorang yang kuat. Banyakkan berdoa ya. Selamat ulang tahun kelahiran saya ucapkan. Jaga kesihatan ya. Saya tumpang simpati. 😢 semoga ALLAH SWT murahkan rezeki sis.

2y ago

terima kasih sis sebab sudi membaca luahan dan doakan saya🥰 semoga Allah balas kebaikan sis dgn seribu satu kebaikan dan rezeki..aamin🥰❤️