Gugur kali ke dua

Engkau pergi jua anakku. Belum sempat ibu buka buku pink, belum pon sempat ibu merasa kamu dalam rahim ibu. Allah ambil tepat pada masanya. Semoga Allah lapangkan dadaku dan ikhlaskan hatiku dalam menerima takdir yg telah tertulis utk ku ini. Selamat jalan dua anakku tunggu ibu baba di syurga. Mommys mommys doakan saya ada zuriat lagi ya. Terima kasih. #secondmiscarriage

3 Balas

Saya faham perasaan sis mcm mana, sbb pernah jadi dkt sya dua kli jugak, week 11 bulan 4, week 7 bulan 7 hri tu, sakit n sedih dia tak tau nk bgitau mcm mna. Sekarang sya prgnant lagi so dah week 7+, Sekarang bukan sya takut sya prgnant sya takut jdi bnda sma mcm sebelum ni, kdg emosi tu tringat balik, nasib ada hsbnd sllu pujuk, Dia sllu kata mgkin kali ni rezeki kita dua, sellau sedapkan hati ni. Saya doakan sis lepas ni dapat rezeki sampai melahirkan, Insyallah n doakan sya jugak sis

Salam takziah sis..saya memahami sebab dah pernah alami 4x..yang latest bulan 7 aritu..tapi yang paling terkesan gugur thn 2020 sebab dah besar..Allah uji kita sebab kita kuat..mungkin ada hikmah apa yang terjadi ni..anak² kita sedang gembira bermain disyurga..moga menjadi asbab kita ke syurga nanti..

Bertabah ya sis. Tuhan tidak menguji umat-Nya diluar kemampuannya. Apa yg berlaku, mesti ada hikmah sebaliknya. Damailah wahai Anak² Syurga. Semoga diberi zuriat kelak, Amin.