Perut masih belum nampak

Hi TAP! nak tanya, normal ke kalau 4 bulan preggy but baby bump still tak nampak. Nampak macam biasa. Nervous pulak saya sebab saya 1st time mom #ingintahu #SeriusTanya

63 Balas

sy tgu masa je 2,3mgu lagi ni. pon tknmpk. smpi ada kakak staf ckp hari² jmpa tp baru aritu dia terperasan sb sy pakai tshirt.. inshaAllah semua sihat² asalkan berat baby n ukuran ada peningkatan. doc pakar yg incharge pn mmg ty sy, perasan tak perot kecik.. hehehee. sy kata mmg gitu sb ramai tktau tgh peknen.

sama la kita sis... siap kali pi mna² org tnya brapa bulan dah.. saya pun jwb laa nak masuk 4bln dah.. lpas tuh depa kata ehh takdak perut punn😅 saya dah la firsttime ni.. dh balik fkir bukan²... anak aku okay ke tak ni dok dlm ni🤣 kitanya perut nmpak mcm buncit jaaa

1mo ago

sama sis sy nk msuk 3 bulan klu boley hri² nk p scan tgk dia ada tk sbb tade perut sy nie

normal je. sy dlu preg 4m pun lgsg tak nampak apa pun 🤭 dah masuk 7m baru la nampak tu pun nampak bila pakai pakaian yg fit hehe. Start 7m+ to 9m dah nampak bby bump 🥰 Bby bump kecil tapi bila kluar dia pula yg "bump-bump" haha mmng tak sangka sbb bby bump kecil 😂

Hehe. Saya dulu nak masuk 7 @ 8 bulan pregnant baru nmpak baby bump. Actually depends pada org, ada org time 3 4 bulan tu dah nmpak perut. Mcm kawan saya, 3 bulan dah ada baby bump.

1mo ago

hahaha biasalah tu setiap org kan lain lain tkyh dgr sgt kata org

normal ja..aslkn pegi checkup perkembangan janin okay.saya 9bln pun xnmpak lg😂 bru nk ambil gmbr byk2 nk bt kenangan tpi xnmpak..sampaikan nk admit ward nk brsalin pun org tnya mai hospital sbb apa🫠

1mo ago

faham..first time mom mmg mcm2 fikir..enjoy jer journey pregnancy ni..🤭 at same time boleh jimat xperlu beli baju mengandung.

Saya 5 bulan pn tk nampak lagi sis, tpi time saya baring2 tu nmpk la dh baby bump nya… rasa jugak tendangan padu dari budak kecik dlm ni.. 😂 time kita nk tido tu lagi syiok dia menendang.. sabo je la.. haha

waktu kita 1st child 3rd trimester baru nampak.. jangan risau..yg pasti bila day start bump letak minyak dara everyday untuk rekah kulit.. nnt lepas anak keluar perut xd rekahan.. mcm anak dara je..

normal je.. sy mase first pregnant dulu masih belajar, 8 bulan g kelas lagi..xde yg tegur pon.. ttbe cuti sem update da bersalin.. kawan2 kelas semua terkejut sbb xde yg perasan pn sy prgnt

sy 1st time pregnant. 4bulan week ke 17 baru nampak clear baby bump. tp kalau pakai baju cutting loose mmg xberapa nampak le. lain org lain bdn sis. asal kandungan ok should be no problem

normal je awk yg pnting tiap kali checkup baby dlm keadaan sihat😆 sy msuk 7/8bulan baru perut mbsar, sblm tu nmpk mcm boroi je sbab bdn sy ni mmg berisi sikit. sy pun first mom😊