Bedong bayi

Tanya bunda kapan boleh lepas bedong bayi???

19 Tanggapan

anytime si bund selama bayinya nyaman ndak kedinginan. soalnya fungsi bedong untuk menghangatkam ya bund bukan membentuk kaki lurus. jadi kalau bayi nyaman tanpa dibedong ya sah2 aja abis pulang rs ndak pakai bedong. tapi kalau bayi nyamannya tetep dibedong ya sampe umur berapapun boleh aja dibedong😊

anak ku di bedong cuma pas habis mandi aja biar anget trus 10 menit di lepas jadi dalam se hari cuma 20 menit aja pakai bedong. pas umur 1 bln udah bener² lepas bedong karna anak nya udah berontak 😅

klo anak saya usia 1 bulan 5 hari masih dibedong.itu juga pas mau tdor aja.soalnya klo gk dibedong gk bkl bisa tdor tapi bedong y asal'2an aja gk terlalu kenceng

anak ku full bedong cuma semingguan. selebihnya dibedong cuma pas habis mandi aja. itu juga gak lama. pas umur sebulan setengah udah ga bedongan sama sekali

Anak pertama beberapa minggu (lupa saya tapi gak nyampek sebulan), anak kedua baru juga sehari (masih di rs) udh gak betah anaknya dibedong😅

kalau sy sampai di usia 2 Minggu dan Alhamdulillah masih anteng. nah baru setelah sebulan baru dia berulah dah GK mau bedong lg

anak sy dibedong cuma pas di klinik aja bun , pulang dari klinik blas ga pernah dibedong lagi , cuma diselimutin aja ..

dari lahir ngga dibedong jg ngga apa2 ko bu, krn bedong fungsinya untuk menghangatkan, bukan untuk merubah bentuk kaki

Anak"ku kebetulan ga betah d bedong bu, jd anakku 10harian udh lepas bedong. setelah lepas bedong bebas gerak anak..

bedong itu fungsi nya cuma menghangatkan bun.. anakku seminggu udah gak dibedong lagi.. cuma bedong kaki doang.