bedong

Bunda ada yang bayi nya 2 minggu sudah lepas bedong?

30 Tanggapan

nggak papa bun...anak saya sudah lepas bedong juga usia segitu..cuman kalo pas malam kadang kala saya bedong kalau pas tidur nya terlihat tdk nyenyak..jd saya bedong biar hangat dan nyaman tidur nya...jd anteng tidur nya nyenyak

bayi sy d bedong kl mw tidur n habis mandi aja.. itu pun ga sampai sebulan.. karena kl d bedong enggak betah dia.. mau nya bebas bergerak tangan n kakinya..

anak saya yg k2 sampai umur 7bln masih minta bedong,,,ini yg k3 jg sudah 6 bulan baru 2mingguan ini ga mau d bedong. tdny klo ga d bedong ga mau bobo 😅

pembedongan bayi berfungsi untuk menghangatkan badan si kecil.. kalau bedong jgn terlalu kencang, apalagi sampe membuat si bayi susah bernafas..

bayi aku sampai umur 1 mgg aja bun, dibedong d mgg pertama klo abis mandi aja selebihnya cuma diselimutin aja bedongnya

anak saya dibedong cmn seminggu bun..soalnya dia gak nyaman kalau dibedong..sebenarnya fungsi bedong buat menghangatkan

Sampek 1 bulanan kadang d bedong bun sehabis mandi. Tp kl dia pipis ya dilepas bedongnya. Jd bentar aja bedonginnya

kl aku smp umur 3 bln awal. tp kl kaki bayiny udah g bisa diem y jgn d pksa d bedong. berarti kakiny udah mulai aktf

bayi saya 3minggu Bun udah gamau di bedong, kali dibedong kalo habis mandi n pas tidur aja biar hangat n ga kagetan

Ga nyampe smnggu udah lepas bedong bun.. kya ga betahan bayi ny jga.. pinter bgt ngelepasin bedongannya😂😂