Air rebusan halba untuk tambahkan susu perlu minum setiap hri ke??

Tambah susu

1 Balas

Takut over supply je. Dlm penyusuan susu ibu ni, yg tepatnya kita nak susu mencukupi buat ibu dan anak. Nak banyak2, kang oversupply, sukar nak manage susu tu, nak pam lah , nak marmet lah, nak tuang dlm bekas, nak simpan, nak fikir date simpanan, nak susun stok susu .. ahhhh sedangkan banyak perhatian lain nak kita tumpukan pada diri yg baru lepas bersalin dan anak newborn. Nak susu mencukupi, kerapkan penyusuan (direct feeding) 3 jam sekali. Sebab puan birthclub bulan ni kan..newborn sangat . Sebulan ni tumpu direct feeding dulu. Elakkan stress. Minum air secukupnya Makan makanan lengkap nutrisi yg baik lg sihat. Saya masukkan halba dlm masakan nasi atau kari je. Tak selalu buat gitu. Tak kuasa nak minum air halba. Haha. Sebab saya tak suka na minum gitu aje. Hihi.