Dpo 8 cramp sengugut

Takutnyee period yg kluar 😭😭😭 5bulan ttc opk smuanya berakhir dgn period 😭😭😭 smoga kli ni jgn la priod kluar.. tpi cramp ni mmg sngugut yg akn period 😭😭

7 Balas

cerita sis mcm situasi mcm sy , ttc nk masuk 7tahun ,org kata mcm2 dkt sy , bdn gemuk sbb tu xboleh mgdung lah, xpandai buat anak lah , mcm2 sy telan apa org ckp , last2 ckp dkt suami xnk pikir langsung dh pasal anak , Allah nak bgi sampai lah masanya nanti ,, nak fokus dgn kerja n rumahtangga je ,, tup2 lewat period dh 6hri time tu xpikir lagi prgnent sbb mmg period selalunya berganjak dari tarikh period betul , sakit perut , sakit breast , sebiji mcm nak period .. kebetulan sy sama , sy dpt tarikh untuk operation tonsil , ckp dkt suami , dh lewat period bnyk hari dh nie , pastu suami ckp try lah cek , time nie rasa mcm takut sngt , takut kcewa lagi .. siap ckp dkt suami , jgn mengharap tau , suami ckp xpelah kalau xde bukan rezeki kita lagi lahh ,, tapi hati isteri mana yg xmenghrpakn yg dia pregnant ? esoknye tu bgun mandi buat test , kebetulan upt tu ada lagi 1 dkt rumah , test2 naik laju je 2line , Allah time tu rasa betul ke bnde nie ? aku salah tgok ke ? aku pregnant ke nieh ? menangis dulu dlm bilik air .. hahaha .. bersyukur sngt2 penantian selama nie , Allah makbul kan doa kami ,,, pastu masuk bilik cpt2 kejut suami tunjuk dkt dia tgn dh mengigil , air mata jatuh lagii .. suami xmampu nak kata apa2 , rezeki yg Allah nak bgii 😭 .. lpastu bermulalah alahan sampai 4bulan , teruk sngt , kaki xboleh berjalan sampai amek keputusan berenti keje 24jam ... skg Alhmdulilah dh 7bulan dah , dh terasa sngt sarat dahh ... itulah perjalanan ttc sy ..

2y ago

Allahu sedihnya sis org ckp bukan2.. kuatnya sis 🥹🥹 sy doakan sis dan baby sihat shingga beranak nnti ya sis.. smoga dilimpahkn lg rzeki buat sis skeluarga.. insyaallah ada rzeki sy tahun ni 🥹💖

Saya ttc 3tahun .. mcm² cara dh bt... tp smua tk berjaya..lma2 sy dh rsa mcm "klau ad rezeki ad la, klau takde mungkin blum msanya" berserah pda ketentuan. . sampai suatu hari, dmna mse tu sy tk trpkir lngsung ttg ni, tba² sy rsa cam nk pengsan, sakit perut sgt² , period bru lewat 3hari pastu sy g jmpa dr , dr suh bt upt , sy kata " x mngkin positif dr, sbb sy dh rsa sakit camni" pastu dr bg ubat je . Smpai rumah, sy terpikir jgk kata dr suh bt upt, tp msa tu sy tk brhrp sgt pun kputusanya sbb tkut hmpa mcm sblum ni, msa tu sy bt waktu petang dlm kul 5 .. tak sampai seminit naik DOUBLE LINE PEKAT😭msa tu jg sy ngis tk henti² .. Sekian cerita dri sy.. Semoga ad rezeki bt semua mommy² yg sdg menantikan kehadiran si kecil 🙏🏻

9mo ago

SIS makan tak ubat Dr bagi tu ubt apa sebab saya pun sakit perut sejak lewat period haritu semalam paling kuat hari ni beransur oke sikit cuma tk boleh kerja..laju sngt..perut akan rasa cramps & sakit punggung..MCM sggut dpo.10 hari tak Chk lagi sbb nak tunggu betul betul.2 weeks.

awak , sy pernah rasa mcmni . giveup betul . rasa mcm kat mana yg slh ni , opk + bersama . gigih tu nk bby . tiap nk due priod . perut cramps je . berharap sangkut . tapi tak . 2 thun sy beropk . bru lekat . apa apa pun semoga ada rezeki awak . aamiin .

2y ago

Trime kasih sis 🥹💖💖 Bgsnya awak lma ttc tp ttp bsabar.. Sye bru brp buln dah tisu 😢

Semoga ada rezeki awak. Jangan putus asa. Doa banyak2 bulan ramadhan ni. Sy 4 tahun lebih buat opk. Alhamdulillah Allah makbulkan doa. Sentiasa ingat Allah nampak usaha kita. Tiba waktu terbaik sampailah rezeki kita.

Mudahan Allah kurniakan zuriat yg baik daripada sisi Mu buat puan ini sekeluarga pada waktu yg tepat. 🤲🌻

2y ago

Trima kasih sis🥹💖 td sakit sngugut kuat sngat.. skrg dah takde.. drah pn lom kluar☺️

sye pun pernah mcm tu ...sampai sekarang sye takut nk buat ttc opk dh...

2y ago

Sya doakan sis agar x putus asa mnta dri allah.. sma2 kita berjuang.. smoga allah makbulkn doa2 kita smua yg ttc d bulan ramadhan ini.. Amin ya rabb 🤲🏻💖

insyaAllah ada rezeki tu..

2y ago

Trima ksih sis 💖