TERMENGANDUNG

Tak tau nk sedih @ gembira..perasaan bercampur baur...anak first baru nk masuk 6M..tapi sy da pregnant lg,smlm gi sah kan kat klinik doc kata kandungan dah 4W 5D...ada x ibu2 yg termengandung diusia baby masih kecil??mcm mna ibu2 kawal emosi😞#pleasehelp

15 Balas

sy pon cmtu...hbs pntg lps 2buln lekat pulak..sblm tau tu..sy sgt xsdp hti..mcm2 sy mkn bnda tajam nk bg mai priod..tp bila smpi hri yg sptutnya priod..sy bt test terang 2line..sy akur redha..mohon keampunn moga ank dlm kndungn baik2 sj..sb sy dh bt mcm2 tkot efect ke janin.. Alhmdllh slmt smua..dh bsr skrg 8 n 7 thun..wlaupn org kta ksian sbb kkak kck lg tp sy hppy sb ad adik blh jd kwn n lawan utk prkra positif..cpt bljr ssuatu prkra..

3y ago

👍

saya pon termengandung....anak no 4, mmg dah plan x mau dah sbb nak besarkan 3 anak yg ada sekarang...dpt tau mengandung pon bby dah 13w 😞( kes period x teratur dr sekolah lg) masa buat buku doc scan doc siap tnya...puan nampak x happy..ada masalah ka? seronok x ada bby? saya ckp 50-50...doc bg nasihat skit...lps tu baru emosi saya ok..skang dah 28w.x sabar nak tunggu bby keluar...😊

3y ago

terima kasih ☺️

Ya Allah seronoknya 😍 saya anak da 1y 6m pun ada cuba2 juga nak pregnant lg. tp Allah belum izin 😄 saya pulak hampir stahun tak period maybe sbb breastfeed anakkan. takpa ya mommy.. enjoy your pregnancy.. Allah tahu apa yang terbaik buat awak 😊😊moga sentiasa dilindungi dan dimudahkan sgala urusan ❤ p/s : doakan saya juga ada rezeki pregnant lagi 😂 😂

3y ago

In sha Allah aminn🥰

kalau puan melakukan hubungan kelamin dengan suami tanpa protection (pil perancang, kondom, lain lain) - memang akan ada kemungkinan untuk hamil. sedih/gembira, puan yakin lah dengan ketentuan dan aturan tuhan. anak itu rezeki. jaga anak, jaga diri sebaiknya. semoga dipermudahkan 😊

3y ago

Indeed 😊

Pertama sekali tahniah. Ya mungkin Puan memang tak plan nak anak lagi. Baru lagi kan bersalin. Bagi saya tak sampai setahun tu baru lagi. Kalau pergi kk of course mereka akan bising. Tapi dah memang rezeki awak. Moga Puan kuat ya dan dipermudahkan urusan kehamilan sehingga bersalin nanti 💕

3y ago

Aamiin sama-sama

saya pun mcm tu jugak..anak 1st baru 7mnths dah pregnant ank kdua...down jugak,tp ramai yg support..x krg jugak mengejek🥲biasalah jikalau mulut2 yg bt sentap tu,,abaikan😊rezeki dr Allah Taala tu,jaga kandungan sebaiknya..bila dah lahir,mcm kembar tu😊rsa mcm lg senang nak jaga...

3y ago

Hehe tq bg smangat🥰

alhamdulilah..rezeki dari allah...bukan senang nk dpat anak...rmai yg nk ank tp xda rezeki.. kdg2 kita usaha mcm2..tp masih xlekat jugak...bkn rezeki kita.. perancangan allah kita xtahu kan... seronok ank sis nnti dpat adik .boleh main.xsunyi.. pkir positif ye..

3y ago

Tq🥰

saya dulu macam sis jugak ank saya baru setahun lebih saya dah termengandung,sampai gaduh2 n keluarga belah suami PON tegur kesian ank kecik LG,..last2 saya buat xtau je...lama2 diorang diam je...lagi2 yg keluar baby boy jadi laaa kesayangan keluarga 😂

3y ago

saya sejukkan hati sendiri je,ini ank saya..mcmne PON saya nak lalui ye n nak die selamat di lahirkan,walaupun keadaan masetu suami xde keje..lepas bersalin alhamdulillah suami DPT job hendle projek..sekarang alhamdulillah lepas jarak 7tahun Allah beri lagi rezeki yg k3 dah kandungan 7bulan berdebar rasenye....sis Kene yakin yg rezeki ank ni semue dah di tentukan...xyah risau ya

sy pn ada baru staun 6 bln mgndung pulak ni siyes mula2 rasa down sb khamilan dlu byk masalah kena ulang kk & ong..skg ni dgn covid lagi jd lagi down tp smua org bg support..alhamdulilah rzeki Allah bagi..

3y ago

Alhamdulillah

tu semua rezeki...moga REZEKI ni pun masih ada untuk keluarga Saya...umur pun dah Makin bertambah... ngandung yg 1st ni pun usaha 9thn...berharap sgt yg seterusnya jgn le lama sangat...

3y ago

In sha Allah moga ada rzki puan jugak🥰