Semangat please 🥺

Tak tahu upt yg ke berape ratus dah... Asal period delay, check upt... Dapat result mcm ni... X tahu nk kate ape.... Suami excited bile isteri die lambat dtg bulan... Die paling semangat suruh check.... Maafkan sye... Sye masih x mampu nak bagi awak zuriat.... 😭😭😭

Semangat please 🥺
9 Balas

sis ttc brape lama sis, kat dlm nie ada yg bertaun, belas taun tp masih ikhtiar dan masih menunggu..rezeki nie kita tak pasti bila..sis kena positif, jgn pikir mcm tu..bila pikir mcm tu hormon sis jd tak stabil..sy ttc tp Allah bg rezeki..sbb sblom ttc mmg merancang sbb ekonomi, dlm tempoh ttc tu..ada masa stress sbb bila tk dtg period suami tny, xcited..tp tk ada..disebabkan stress tu, period jd lambat, dtg la symptoms mengandung tipu2..hormon terganggu..bila pergi kedai nmpak mainan anak2 kecik mula la suami ckp..bnyak mainan tp kita tk da baby..kesian suami..sy period regular..jd sy cma guna calander je..sy jga mkn, no kafien, no fast food, no buah2 yg tajam, no air gas, air gula sy kurangkan. no makanan dlm tin..buat aktiviti luar, sy jenis lasak..jd sy bnyak masuk hutan, memancing semua..sy ajak suami lupakan nak sgt anak tu..have fun dlm masa yg sama berusaha...kenal waktu subur, tk da pon regular bersama tiap ari cma watu subur tu mmg wajib, yerla, masing2 bekerja..jd penat..bila kita stabil, hormon pon stabil..Alhamdulillah, Allah bg rezeki..tak sangka2..ttc kurang dr setahun..sis kena stabilkan hormon dgn positif selalu..ajak suami sekali..kena elakkan negative vibes..jauhkan la negative vibes sbb tk baik tuk diri kita..sy doakan sis dikurniakan zuriat dalam masa terdekat..begitu juga semua mommy2 yg sedang ttc..InsyaAllah, jga diri baik2 ya..satu ari nanti mesti upt sis naik 2..❤️