Saiz baby tak sama dengan usia kandungan

Hi. Tadi scan doc cakap baby saya kecik . Beza dalam 2-3minggu . Adakah akan ada masalah ? Saya risau sangat . Doc tak ada bagi due lain . Sekarang saya dah 28weeks . Saiz baby 25-26weeks . Betul ke kalau baby kecik akan bersalin awal ? Ada tips tak untuk besarkan baby 🥺

5 Balas

saya dulu anak 1st baby iugr. 38w 4d dah bersalin. kena induce belon sbb baby iugr dan ketumban leaking. kalau ikotkan kena serah diri awal dari due dkt hosp sbb nak induce. tapi tak dan sbb dah bersalin awal. tapi tetap jgk kena induce 😆. tu sy dulu la 2019. tak tau la skrg cemana procedure

1y ago

2.05kg je haha

sy pon baby kecik dr usia kandungan. beza 2minggu tp sy rasa normal.. insyaAllah takde ape kot.. jgn pk negatif, keep positive 💞

sy pn baby kecik 9 hari...tp doc ckp kecik 9 hari normal...2w- 3w sy xtaw pulk...

Baby saya kecik seminggu ☺️ tapi alhamdulillah semuanya okey

sama dengan saya. nak tahu jugak.