saiz baby kecik berbanding usia kandungan

tadi pagi pergi scan baby dekat kk. dr bagitau saiz baby kecik berbanding usia kandungan. kandungan dah 10 minggu, tapi saiz baby tepat 8 minggu je masa scan kat kk. sbbkan hati dah risau sangat, td pergi private clinic untuk double check sekali lagi. alhamdulillah, scan dekat private nampak baby lebih jelas dan saiz baby pun dah 9 minggu. dr ckp baby suka main sorok sorok. tu yg susah nak ukur saiz. semoga baby terus membesar dan sihat sihat je. #firstbaby #firstmom #1st_pregnacy

saiz baby kecik berbanding usia kandungan
4 Balas

tapi scan dua2 klinik dah nampak heartbeat baby kan? takpe puan. nanti repeat scan lagi. kalau ikut scan pon x lari jauh pon dengan sepatutnya. insyaAllah xde pape. pregnancy sy kali ni untung sikit sbb kk yg sy follow up tu baru tuka mesin scan baru. skrg kk pon dh slow2 tuka mesin scan dan lebih clear. .

Alhamdulillah sis keputusan yg tepat utk ke swasta as second opinion. Mesin kk ni mmg kadang out of date. Moga mommy & baby selamat hingga melahirkan ❤️🫰🏻

7mo ago

aamin aamin ya rabbal alamin. terima kasih atas doanya.

sy pun mcm tu...doc kbo normal je sbb period xmenentu.. sblum ni sy scan 7week pdahal ikut tarikh 12week dh..huhu

7mo ago

ohh yke. dr ckp untuk saya tak normal sebab period mmg regular setiap bulan. tu yg terus buat scan sekali lagi kat swasta pulak.

Nama kita sama.. & sama 1st prgnancy.. 🤭