Mandi malam tumpah darah?

Tadi officemate baru bgtau, mak dia cakap kalau mandi malam nanti senang tumpah darah. Betul ke ? Tak related hm tapi first time dgr. Dah la malam2 panas semacam ?

28 Balas

apa kena mengena tumpah darah dgn mandi mlm? mandi mlm dengan air suam la bagus. boleh tidur lena dan hilangkan stress. saya dr awal pregnant sampai dduk kt wad pun mandi lambat. waktu mandi sy dr 10 malam keatas . ye la, sbb panas kn. takkan nk tidur panas2 . pada saya tak lena. hehe

Dlu msa sya mngndung anak prtama, sya mandi bila2 msa sya mau.. sbb rsa panas sngat2.. klau pnas tgh mlm, jam2 pun sya bole mndi.. dlm 1ary sampai 6x sya mandi.. suami pun heran.. sykur alhamdulillah anak sya suda 3thn skrang.. sihat xda sbarang pnyakit.. laen org laen2 kali sis..

sy pn mndi mlm gak.. sblm tido tgk la time kul 11 ke kul12 mndi dulu sbb panas.. kdg trjaga tgh pagi peluh panas sy basahkn bdn gak.. alhamdulillah xde ape.. sbb kte bile bdn 2 nie mmg panas .. duk bt kje kt dpur pn xsmpi 5mnit basah dh muka sy dek peluh blom bju lg..

inshaAllah xde ape2 mandi mlm. sy balik keje almost mlm selalunya. stakat ni alhamdulillah. Allah pelihara. x sanggup x mandi bila badan x selesa lagi2 bila balik dri keje. time pregnant lagi badan ni rasa panas je. bila mandi segar ckit. 😊

Sis jangan dgr cakap orang, jangan dgr cakap mak kawan, jiran kawan, sepupu jauh kawan!😂 kalau was2 tanya pada yg ahli..Doktor. Ada pantang larang yg boleh pakai, ada yang tak boleh pakai. Kena banyak membaca.

5y ago

klau tnya doc diorang ckp semua boleh. takde pantang2 dh.

Kwn tu bgus dia nasihat. Tp tak payah la denga ckp org. Kita pikir logik je. Ms ngandung nk bt ape pon x boleh nak menjahit la ape la. Karut semua tu. Kalau ada keraguan masa check up tny la dokto

Saya stiap hri mnd malam . Nak2 haritu tgh musim panas. Ptg dh mnd dh bforr mgrib. Solat mgrib solat isyak pn berpeluhhh. Mmg mnd dlu la bforr tdo jwabnya. Klo x tak boleh nk tdo

niatkan mandi untuk ibadah(jaga kebersihan diri) Jangan takut mandi malam, melainkan mandi kat bilik air luar rumah belakang banyak pokok pisang😂😂

5y ago

Terima kasih sis!

mase preggy aritu, sy slalu mandi mlm. xpernah tumpah drh walaupun sy PP... Alhamdulillah dah lps bsalin pun xde tumpah darah walaupun anemia

5y ago

xde pape pun masalah. okay saje

Tk pasti plk sis .. Saya Masa mngandungkan anak yg no.4 Saya mmg suka Mandi mlm .. lps mandi brulah selesa tdo .. alhamdullillah baby tkda apa²