Saiz baby kecil

Assalamualaikum, mintak pendapat ibu2 , tadi saya pergi kk , diorg ckp perut sy kecil lpastu jumpa doc , saya dah 29w tapi scan baby mcm 26w6d , lpstu ptgni doc akan call untuk TCA dengan O&G , mcm mna tu ibu2 saya risau, baby aktif je , saya tubuh kecil berat sebelum mengandung 36kg dan sekarang 45kg#pleasehelp #firstmom

2 Balas

Sama? sa pun 29w4d doc pun ckp perut kecil tidak membesar dari last appointment kena ukur. Apa yang sa kena bagitau perlu pantau scan tgk kalau baby memang size kecil atau dia tdk dpt membesar dlm perut. Kalau tak dpt membesar dlm perut terpaksa bersalin awal dan biar baby membesar di luar?

Tak perlu risau. Ikut je prosedur untuk pemeriksaan lanjut. Untuk kebaikan puan dan kandungan juga.