angin

Sye pregnant dah 9w..tpi bdan rse tk slse mcm bnyak angin dekt perot,rse senak..kdang-ii rse nak muntah tpi muntah angin..adakah bende tu biase.. #ankpertma

22 Balas

sama la kita. perut dia sakit lagi satu perut saya mmbesar mcm cpt je. tk mcm perut saya sblum ni. jadi tk selesa nak dduk da

5y ago

Sy jgk Klu mlm,cpt² pki bj ngndung Tak selesa dah nak pki seluar😂

Saya pun dr awal preggy angin2 je.. skrg da 14weeks pun angin2.. tp boleh ke sapu minyak angin kat belakang urut2..

samalah kita sis...kerap sangat kembung perut, rasa tak selesa...senak sampai ke pinggang rasanya sakit tu...😂

5y ago

Memang pon..nk buat kje pon sush sbb perot sakit

Sme lah.. Sekali je sye muntah btul2.. Lpas mkn perut naik serta merta n rase sebu2.. Dh 8 weeks kndungn

samelah...dh bercampur dgn alahan, xleh mkn itu ini, masuk angin lagi,.harap same² sabar ye sis...😌

Sama la sa dari 5 weeks smpi skrg 11 weeks msi byk angin dlm perut gastrik lagi adui😥😥😥

Cuba try amal minum air panas..air putih..bole kurangkn n elakkn kembung perut @ berangin dlm perut..

5y ago

Sy hari tu dkt kg perut mmg berangin..bab kg mentua mmg sejuk..3 hari dkt sna..mmg air panas ja minum..n sy kerapkn minum..klu air panas sna sekejap ja dah sejuk..alhamdullillah sekejap ka ok..n tdur amalkn pakai stokin yaa..bab kita mmg mudah masuk angin..mau2 lgi time pregnant nie..

Sis masih di awl kehamilan.. mmg akn rasa bdan berangin.. sakit2.. rasa nk muntah.

Sama dgn tanda² saya dear.. muntah angin.. saya pun 9week juga sekarang.

Sama dgn sy dlu dear.. Nnty dah 4bln keatas semua alahan hilang.. Insyaallah

5y ago

Harap mcm tu lh. Terina kasih