keputihan

Sye dh 16 weeks alhamdulillah dh lihat baby kat perut,tpi knpe sye bnyak sngat mengeluarkan keputihan sampai sy 1hri tu ganti seluar 5x dlm 1hri? Lepastu rsa nk tido pun x selesa sebab keputihan ni?

3 Balas

keputihan ada sbb infection, kalaunwarna masih jernih dan putih masih normal, klu dh bertukar warna ke warna hijau dan coklat2 boleh jumpa doktor, takut jangkitan lagi teruk. salah satuncara nknkurangkan keputihan ni kena minum air masak yg banyak

Mcm saya hari tu tetiba kena keputihan saya kurang kan minum air manis and bykan minum air kosong. Rajin tukar pantyliner. Insyallah dlm seminggu 2 minggu hilang tapi kalau continue kene inform nurse. Takut effect baby nanti

Xpakai pnty liner ke.?? Kna bgithu misi tkut ada GBS+VE..