Hi nak tnye. Kalau baru 5 week dah boleh scan ke?

Sye ada masalah endometriosis. Sepatutnya bulan depan sye operate laparoscopy. Alhamdulillah minggu lepas sye test upt 2 line and pegi klinik utk sahkan. Tp dr kata tak perlu scan sbb belum nampak. Baru 4 week tu. Skrg dh 5 week 2 hari. Agak2 kalau scan dh boleh ke?

3 Balas

seeloknya 6w keatas. klau bwh 6w tkut tk nmpk apa² lgi. klau nk btul² clear 8w. sbb sy scan 5w pun xnmpk apa² just nmpk dinding rahim menebal mcm nk period ja. 7w bru nmpk janin

Kalau ada masalah scan je. Mcm saya ada history ectopic kena scan, masa 5w scan tak nampak apa pun, skrg 6w scan baru nampak tapi baru ada yolk sac je.

8 weeks and above