Makn pil perancang bole mgandung juga ke ank ptama czer yg ke2 ni bole ke bersalin normal sy risau

Sya skng peknen lebih kurang sebulan Sya tau mgdung pn sbb msuk wad sy jatuh hidung retak nk pi xtray doktor cek rupanya TGH mgdung ank kedua Sya tkejut sgt DPT la msuk wad tahan Shari kt kpj tpi Tula kt kpla ni rse MCM xpcya sgt Sya makan pil perancang yasmin on Time tapi bole mgdung juga ade tak yg MCM Sye mkn ubat still peknen nty nk buka buku pink msti kne bebel anak sya bru stahun3bulan first czer sbb dia songsang ecv gagal Kalau ank kedua ni bole bersalin normal ke ye Sya risau sgt

2 Balas

boleh je mengandung even mkn pil perancang. pil tu berkesan utk 6 bulan sahaja. lps tu kena tukar lain. plus klu kita mkn pil pun, pasangan kena main peranan pkai double protection. ni ramai org xambil tahu. Sy baru buka buku pink, ank 1y1m previous emergency czer poor progress. alhamdulillah xde pula misi dktr bising, cuma kita jd extra penat fizikal mental sbb nk kena handle anak dan alahan. nanti bila dh smpai 30w pakar akn check scar czer dan dari situ mereka akn advise cara bsalin yg sesuai.

10mo ago

dh blh stop makan pun.

Sy ambik depo now pregnant 7minggu.