assalamualaikum

Sya kerap kene kencing k0tor,,seksenya,kdang mnun air barli pun x0k jgak,,,selain dari barli ada apa2 tak nak suggest utk hlangkan kncing kt0r ni...???

2 Balas

Minum air2 beralkali skit sis. The best is air limau nipis. Tp jgn la gula byk pulak. Bykkan air kosong. Kalau dr ada bg bancuhan air suruh minum tu minum la( mcm mist potassium citrate/ural sachet)

5y ago

Sya jdi kncing kt0r,,sbb xleh nk mnun air ks0ng muntah...tu mslh sya skrang...

Makan buah2an yg byk air. Tembikai,apple,anggur,mangga.

5y ago

Ambik buah.. air kelapa pun bagus.. Ada potassium n boleh hilangkan rasa mual👍