normal?

Hi, sya dh masuk 8 weeks. And 3 hari lepas baru start rasa mual2 dan tk sihat badan. Selera makan tu mmg tkda langsung smpai perut masuk angin. Ada effect kt kandungan tak kalau syg kurg makan. Selera makan tu mmg tkda langsung

10 Balas

Kita sama sgt sis...before masuk 8weeks dah start rasa mual, n lemah... Masuk harini saya dah 8minggu 4hari...masih lagi muntah...takde selera n letih sgt tapi saya makan sikit2, kerap makan...saya minum susu dan makan vitamin yg doktor bagi...kalau tak kesian kat baby nak membesar...

4y ago

Tu la kena byk sabar. Tpi sis ubat tahan muntah pun tk function 😂

Normal sis. Kena try makan juga ya atau saya cadangkan sis minum jus Mamariam untuk pulihkan tenaga and kembalikan selera makan. Dulu saya macam ni jugak taknak makan, nak bangun payah. Minum sentiasa air limau asam boi..benda manis2. Bila consume jus mamariam tu alhamdulillah hehe sis cuba la k

4y ago

Elok eh jus ni. Tgh rikiriki jugak ni. Ok2 tq sis

Baby kurang dapat khasiat dri ibu..klau x mkn mcm mne baby nk mmbesar.sis cuba mkn yg bnda boleh msuk dgn tekak.sy mse 8w pn mual2 x leh mmasak ,tumisan pn x leh.tp sy pkse mkn jgk tp skit.lg stu x bleh biar prot ksong lg buat rse mual.

4y ago

InshaAllah. Amin. Terima kasih sis 😊

Sekurangnya kena makan..makan je apa yg kena dgn tekak dgn kita kalau tak baby tak membesar seiring dgn week yg sepatutnya..khasiat pun tak dapat nanti..skrg pun masih alami keadaan sama dgn puan..chaiyokk2 untuk kita mummy2 semua 💪

4y ago

InshaAllah. Skrg pun masih paksa2 lagi

Normal sis..sya Pon mcm tu..biasanya trimester 1 ja..lps tu ok..yg penting makan pil hemanatik..acid folic tu utk pkmbgn baby

4y ago

Baikbaik. Acid folid mmg tkleh missed

Kalau langsung tak mkn kesian la kat bby tu dlm perut.. Mcm mna nak dapat nutrisi dari ibu

4y ago

Ohh yeka.. X pa la mkn sikit2 pun kira ok la tuh... Mkn byk buah pun ok

sy lg teruk...sebulan mngdung smpai skrg nk msuk 4bulan alahan muntah sgtttttttt terukk

4y ago

itula...ni rsenye gitu jugak...mkin jadik nak...kepala sakiittt aje hari2...klo dlu pnafasan mcm tk cukup...skrg agak ok...tp pening kepala mmg tkley nk handle...

Normal.kena mkn sikit tetapi kerap

Normal sis. Welcome to mama club

Cuba makan buah

4y ago

Ini boleh masuk. And jus. Tu ja boleh selera sya telan