Bila perlu jumpa doctor/nurse?

Sya dh lewat haid 2 minggu . Bila check guna pregnant test clear blue positif. Kira last haid skg nhe dh masuk 5 week lebih mcm tu. Perut pun buncit😅Tapi was2 lagi sma ada betul2 mengandung or tak. Tapi tak tau bila perlu pegi jumpa doctor. Ada yg bgthu boleh pegi awal. Ada yg bagi thu tunggu 7 week baru pegi klinik . Bingung nk buat yg mna Stu? #seriusnanya #firstmom #firstbaby #ingintahu #bantusharing #pleasehelp

15 Balas

klau sy 9 mnggu bru sy prgi . tp prgi klnik swasta dlu utk scan ble dh nmpk baby bru sy dftar kt kk. tp mse sy pregnant thun lps usia kndungn sy 6 bln bru sy dtftr kk sbb sy check up kt swasta dlu .

klau sy 4w dh check positif double line lps tu tunggu smpai 8/9w bru pergi scan.. terus nmpk baby + hearbeat.. malas nk pergi awal² kang x nampak lagi, satu hal nk kena repeat scan pulak..

kalau saya, saya pergi je wak scan. ikut hati awak. nak gi scan tiap minggu pun boleh 🤭 saya gi scan setiap 2 minggu sebab rindu nak tengok dia dalam perut😅

Saya pegi masa 5 weeks ada kantung, 7 weeks ada heartbeat & 9 weeks dh ada baby, inshaallah ada tu puan

Masa saya dpt upt positive saya tunggu lagi 2-3 minggu baru scan. Masatu dah 7w.