Baby bump tak jelas and pergerakan baby

Sya dh 16w, baby bump ada tp x bape nmpk.. kwn² ada tegur knpa x nmpk.. it's normal ke? And pergerakan x rasa lg cuma ngilu² tiap mlm. Itu dikira baby gerak ke? #firstmom #firstbaby

27 Balas

Sy 17w. Pun taknampak baby bump. Kalau baring, lg la taknampak. Kadang2 mcm perut buncit je. Tp 2 hari lepas, mcm dpt rasa pergerakan halus baby. Td pergi scan, doc pun tanya ada rasa tak? Sbb pergerakan tu betul2 atas ari2 kita. And mmg betul, yg sy rasa tu pergerakan dia. Halusssss je. Bila kita relaks baru dpt rasa tendangan tu. Abaikan aje yg org dok cakap taknampak baby bump la. Asalkan sihat.