Baby bump tak jelas and pergerakan baby

Sya dh 16w, baby bump ada tp x bape nmpk.. kwn² ada tegur knpa x nmpk.. it's normal ke? And pergerakan x rasa lg cuma ngilu² tiap mlm. Itu dikira baby gerak ke? #firstmom #firstbaby

27 Balas

Normal awak, saya dekat 6-7 bulan baru muncul babybump tuh. Saya pun selalu orang tegur, ada sekali tuh siap kata “betul ke ada ni, macam takda je ni” hati memang panas bila orang kata gitu. Hahahaha

Normal sis saya pon hamil 6 bulan baru nmpk baby bump sikit. Baby start rasa gerak wktu week 22 mcm tu. Sekarang dah 37 week doakan saya dipermudahkan bersalin ya 🫶🏻

1y ago

aamiin semoga diprmudhkn urusan sis.. tq sis alhamdulillah lega sikit dgr 😊

Sy dh msuk 6bulan pun bila pkai uniform keje org xtau sy prgnant sbb xnmpk baby bump...tpi xpe...yg penting baby kt dlm tu sihat selalu...xpyh fkir ape org ckp ☺️

Saya baby bump 16 weeks dah ada sebab saya gemuk, kalau sis kurus memang kena tunggu sikit. By 20-22 weeks baru terasa baby kick halus jer. Relax jangan risau.

Sy pn 16w mcm sis..baby bump x nampak sgt sis sbb saiz baby pn kecik lg..pergerakan baby dh mula rasa sikit2 tu pn wktu mlm rsa dia mengeras..hihi

normal wak... sy 21 weeks baru nampak 😆 hujung² trimester lagi laa sampai tk nampak kaki sendiri.. No worries ye.. yang penting baby ok 😘

Saya dah 21w pun nampak tak nampak 😂 maybe awak tinggi. Tapi checkup baby alhamdulillah ikut ukuran gestational age dia ❤️ jgn risau ye.

normal je salah satu sebab baru 16weeks kedua sebab memang perut mengandung kecik ade je mommies ii yg mengandung perut kecik don't worry sis

saya pon 16 week 6 day baby bumb macam nampak perut buncit je .. pengerakkan pon rasa gitu-2 je masih confuse itu gerak baby ke apa

Kdg2 sb anak first tu yg xnampak lg baby bump . Tp semua badan kita x sama . Pergerakan baby plak nt 28 weeks lagi kuat terasa .