buku pink

Assalam mommies , Sya nk tnya cane nak buat buku pink ya ? Cuz sya first pregnant ?

7 Balas

Check upt dlm anggaran missed period 10week mcm tu, if positive bawak skali kit g kk. Cadangan dri kakak ipar sy g je scan dlu kt mana2 klinik swasta. Cost dlm 20-30 depends pada klinik. Then bawak skali ke kk. Nnti diorg akan kira weeks kita based on tarikh last period & scan baby sbb kalau scan slalu doc dh tau brapa week.

Call klinik yg berdekatan..utk booking tarikh nak buat buku..kadang2 sesetengah klinik boleh buat awal..ada yg lambat..biasa kalau ada masalah kesihatan..buat awal buku..mcm saya..seawal 8 weeks dah buka buku..

Klu na wat buku pink.. pasti kan bawa Surat nikah,bil air ,bil electrik Dan kad pengenalan...

4y ago

Mgkin jgk. Sbb klinik semua lain prosedur bab buka buka buku pink ni. Kawan sy buka buku pink masa dia preggy 6 mggu. Klinik dia pergi sejenis buka awal. Klinik sy pergi 10 minggu baru buka.

Call klinik berhampiran .. nanti die bagi date utk bt buku ..

dah cek upt? skrg berapa weeks dah?

Call KK dlu, nti diorg bg details

Pergi kk