Air gula

Sy umur 32thn,klu sy pregnant wajib minum air gula ke..??

11 Balas

Wajib.... Saya 34 tahun... Minum air gula... Saya xdak kencing manis... Bila minum terus naik.. Sekarang kena cucuk insulin.... Alhamdulillah... Dh kembali normal... Tp cucuk tu wajib sampai bersalin.... Cuma dos dikurangkan....

wajib sis. semua mommy wajib ambil test ini utk check kandungan gula dlm darah@badan. mimpi ngeri kena minum air gula😰. nasib baik minun sekali rsult ok..terus nurse ckp tak payah repeat minum.

4y ago

ye sis kalau result ok. tak payah repeat.

Wajib klu bmi lebih 27,berat lebih 80kg mse bukak buku...klu ikut umo,sye tgok kt buku tu tulis,wajib klu umo 35 keatas

Wajib mnum dr 25 tahun ke atas.. N fmly ada history kencing manis.. 2x.. Alhamdulillah nasib 2 2 xsangkut..😇

Tengok sejarah keluarga. Klu ada yg diabetis mmg kena

Wajib sis. Semoga dipermudahkan urusan ye 🤗

Wajib. Kalau family ada history kena minum 2 kali

4y ago

Thanks for information

Wajib untk umur 25keatas

Wajib semua kena minum

25 and above mmg wajib