kandungan fragile

Sy trasa hati la ari ni apabila kwn sy ckp sy kne aktif nanti susah nk beranak .. Sedangkan kandungan sy baru nk msk 10 minggu .. doc x suh sy aktif dan sentiasa bjaga2 kerana sy pernah keguguran 2 kali sebelum ini..sy juga da bleeding sewaktu mengandung kali ini .. Sy bkn x nk aktif tp sy kne jg kandungan saya elok2.. sy x salahkan dia sebb dia wanita muda yang belum berkahwin .. sy beranggapan tidak semua orang akan faham keadaan sy sebb yang mengalami nya hanya saya dan ibu2 atay wanita2 yang tgh struggle utk dptkan zuriat Saya nak luah jer ..terima kasih #9w6d

51 Balas

Dgr je ckp dktr..sy dulu pn pernah gugur 2x..bl sy mengandung lg,awal2 tu mmg sy lebih berjaga2..tkt gugur lg..xpyh dgr ckp org..tmbh plk dia x kawin dan ada ank lg..bdn org x semua sama..

3 bln pertama jg btl2,pedulikan kt org...bkn die y mengandung...tah2 die lg teruk bl dh kawin n mgandung nti...bgth die jgn kt lebih2,karang berbalik pd diri sndri...x ke naya nati....

Waktu 1st n 2st trimester tak boleh lasak sgt. Jgn angkat berat2.nnti dh akhir kehamilan baru boleh aktif nak berjalan itik smua boleh 😅 ikut ja doc dah pesan jgn dgar ckp org

Nak mudah beranak tu hujung² nnt.. bukan awal². 9 bulan nnt jln² laa ptg.. mcm senaman ringan.. Awal² kna byk rehat.. Samada sis bleh jwb elok² atau senyum angguk jalan..

Terima kasih semua mummy2 hebat yang baik hati ..bg semangat kt saya MashaAllah semoga Allah SWT permudahkan urusan korang semua.. sentiasa sihat ..selamat bersalin Aamiin

Kalau sis ada recod keguguran..sis ikut nasihat doc..jgn dengaq pendapat orang lain..kang setiap pendapat x sama sis...banyak2 doa...semoga di permudahakan urusan sis.

Pedulikan je apa orang nak cakap sis. Kandungan masih baru nak suruh aktif. Kalau jadi apa2, kita salahkan dia eh ? Biar je sis. Yg penting sis kena jaga diri elok2 🤗

5y ago

Takpa biar je. Badan kita semua lain2. Take care sis ♥️

saya faham keadaan sis.. sbb same goes to my sister... die xboleh active... nnt bleeding... selamat berehat yer sis.. abaikan mereka yg memilih utk x memahami

Bila dia cakap kan, awak iya kan aja. Pastu awk jwb la Oooo... then blah je.. Tak mati tade mmber cm tu.. masuk telinga kanan kuar telinga kiri kay dear 😘

Awal kandungan jgn aktif sgt. Bila dh nak masok 7 bulan bru kne aktifkan diri. Awal2 pregnant ibu kne banyak kan rehat. Jgn buat keje berat2 jgn kepenatan.