kandungan fragile

Sy trasa hati la ari ni apabila kwn sy ckp sy kne aktif nanti susah nk beranak .. Sedangkan kandungan sy baru nk msk 10 minggu .. doc x suh sy aktif dan sentiasa bjaga2 kerana sy pernah keguguran 2 kali sebelum ini..sy juga da bleeding sewaktu mengandung kali ini .. Sy bkn x nk aktif tp sy kne jg kandungan saya elok2.. sy x salahkan dia sebb dia wanita muda yang belum berkahwin .. sy beranggapan tidak semua orang akan faham keadaan sy sebb yang mengalami nya hanya saya dan ibu2 atay wanita2 yang tgh struggle utk dptkan zuriat Saya nak luah jer ..terima kasih #9w6d

51 Balas

Sy plak kandungan x smpai 20mggu aritu dh join kursus teambuilding ofis..sy lasak sgt..org2 ofis yg larang sy join any games..sy pun xtau nape sy lasak bole plak join game mcm2..org sume dok risau..tp sy pun risau gak..dlm hati dok ckp je baby sy kuat ni..

Sila buat derk je sis.nti yg tgg kehilangan bukannya dia,tp kita..sy pun prnh gugur 2x n slh satu sbb mmg aktif xcukup rehat dan xsihat sgt2 ms awal prgnt.body org lain2 kan,so kita xleh samakan semua org sama..semoga awk dan kndungan sihat2 aaamiiinn....

Jangan dgr ckp org sis.. masuk tlinga kanan kluar tlinga kiri. Org yg bg nasihat pun belum ada pengalaman. Dia pun dgr nasihat dr org. Turun temurun je kat sis.. sis buat apa yg terbaik utk sis dan baby. Dgr nasihat doktor tu penting ye. Take care💕

😄😄😄 . Same lah sis . Saye 3 bulan pertama pregnant pon doct nasihat jngan aktif sngat sbb mase 6weeks saye bleeding . Skrg dah 17weeks ++ pon masih takot2 nk buat kerja berat . Bukan tanak aktif tapi berjaga2 😁😁😁 . Abaikan ajee k .

Sy pun pernah keguguran masa usia kehamilan 10 minggu. Sekarang tengah hamil kali kedua anak pertama baru nk masuk 7 minggu. Risau juga takut kejadian berulang lagi. Kita take care eh..usah peduli kata orang. Trauma dah rasa.

Sis. Byk je bawang rangers kt ofis. Yg blm kawen pon byk kepoci mcm dia taw semuanya. Ingat nk bunting ni as easy as ABC ke. Ada org dh lama cuba. Bila dapat tahu preg, mesti la jaga di awal2 1st tri. Be careful k. Jaga kandungan & berdoa.

4y ago

betOl tu sis bawang rangers bnyak kt Ofis yang bajet acah2 taw semua🙄

Biase laa...sy pon sama ..nurse n doc suh bykkn rehat... Tpi bile kt rumah mak membebel suh aktif n bykkn brgerak... Dye ckp nty anak lahir pon malas ...sy buat pekak jee..... Sbb sy xdpt diri lama" ...nty pitam

abaikan je sis...jaga kesihatan sis & baby lagi baik...sy faham...rahim sy pun kategori kena berjaga²...asalnya sy mmg lasak...terpaksalah slow² sepanjang pregnant ni...moga urusan sis dipermudahkan

Kandungan masih baru...seeloknya bykkan rehat dlu..jgn agkt berat2...jgn lasak2...nanti bby dah kuat dlm rahim br blh lasak sikit.. Biarkan kwn puan bercakap..nati dia letih ckp dia diam lah tu😊

Senang cerita awk pedulikan je kata2 kwn awk. Ada history gugur lg banyak kena jaga, susah branak ke tak ke semua atas izin Dia. Jgn stress2, jaga diri. Nanti dia kahwin dia sendiri akan faham😘