Jangkitan yis ketika hamil

Hi. Sy tgh hamil 1st baby, skrg 24w..sy ada masalah jangkitan yis sejak late trim1 lagi. Kadang gatal kadang x.. sy cuba cuci mana dapat tempelan² putih di vagina dgn masukkn sendri jari dalam tu n korek buang mana yg dapat.. Tiap hari mesti ada dapat buang yg ketul2 tu.. sebab dah korek, dia xde la keluar sendiri kat spende.Betul ke cara tu? Ada ke cara lain nk hentikan dia? Doktor ada sekali bagi ubat Candigo tp tahan 2,3 hari je. Bingung juga. Btw sy pjj. Masa dekat suami, n buat seks, dia mcm x obvious. Tp bila lama xbuat dia ada.

1 Balas

tu keputihan jugak kan sis..sy pon kadang² kena sy selalu cuci dengn air panas suam ketika kencing ,and lap area tu sampai kering jngn lembap,minum air secukupnya insyallah oke ,kalau da terkena spender biasa sy akan terus tukar untuk elak jadi gatal ..tapi sy xde sampai korek...tapi doc xada ckp jangkitan yis cuma dia bagitahu itu keputihan shje..biasa cara tu sy buat