ingin tahu

Sy tgh demam ..batukk selsema..perlukah g klinikk....selain dri mkn ubt..ape yg blh redakn demm ni..

2 Balas

Mandi, basahkan rambut. Minum air lbh byk.. Tp panadol kene mkn. Suhu 38.5°c ke atas amat berbahaya utk bayi di dlm kandungan.. Blh jumpa doc utk nasihat..

5y ago

Jgn dgr org ckp.. Blh pg jumpa doc sendiri. Panadol selamat diambil oleh ibu² yg mengandung dgn dos dan masa yg btl. Mcm pengambilan biasa. 2bij setiap 8jam. X ambik panadol, ingt demam tu akan hilang ke? Mcm sy kata td, suhu 38.5°c berbahaya utk bayi dlm kandungan. Jumpa doc lbh bgus.