Depression

Sy tekanan yg teruk dari sebelum mengandung lagi. Sekarang dah 30minggu. Sampai kan hal remeh pun saya jadi cepat melenting dan marah. Sy kerap nangis sorang2. Sy xde kawan2. Sy ada 2 org anak lelaki dah. Suami sy jenis x ambil berat psl sy. Kalau sy marah2 dia cakap sy meroyan. Mulut dia sendiri cakap sy gila,meroyan,sakit mental. Ye sy mmg sakit. Sy mmg xde support dr sape2 pn. Dulu arwah ayah la tmpt sy mengadu. Skrg xde sape dah. Sy dgn mak x rapat. Mak lebihkan abang2 dn adik. Sy btul2 lost. Sy x kerja. Kalau sy lari dr rumah, kt mana tmpt sy patut pergi? Sy xde duit. Sy rasa nak pergi hospital je. Brg2 baby pn satu apa pn x ready. Hidup sy dh musnah. Sy mmg x nampak masa depan sy. Tlg la. Kt mana patut sy bawak diri? #pleasehelp

18 Balas

allahuakbar . . sis . banyak² istifar sis . . solat ,mtk dgn allah semoga dipermudahkan urusan sis . sy paham sgt . time mcm ni la kita nak sokongan dr suami . kat tempat sy ada doktor tu ckp klu ada mslh yg xda tmpat nk kongsi . nanti cita dgn doktor . nanti dktor call suami bincang dgn suami .. klu tempat sy la . sbb bnyak sgt kes mcm ni sis . akibatnya kita jd makin ttkan sbb xda tmpat nak ngadu . akirnya kita dgr suara² ngatif . semoga dipermudahkan urusan sis

2y ago

sama² . semoga kuat ye sis