Depression

Sy tekanan yg teruk dari sebelum mengandung lagi. Sekarang dah 30minggu. Sampai kan hal remeh pun saya jadi cepat melenting dan marah. Sy kerap nangis sorang2. Sy xde kawan2. Sy ada 2 org anak lelaki dah. Suami sy jenis x ambil berat psl sy. Kalau sy marah2 dia cakap sy meroyan. Mulut dia sendiri cakap sy gila,meroyan,sakit mental. Ye sy mmg sakit. Sy mmg xde support dr sape2 pn. Dulu arwah ayah la tmpt sy mengadu. Skrg xde sape dah. Sy dgn mak x rapat. Mak lebihkan abang2 dn adik. Sy btul2 lost. Sy x kerja. Kalau sy lari dr rumah, kt mana tmpt sy patut pergi? Sy xde duit. Sy rasa nak pergi hospital je. Brg2 baby pn satu apa pn x ready. Hidup sy dh musnah. Sy mmg x nampak masa depan sy. Tlg la. Kt mana patut sy bawak diri? #pleasehelp

18 Balas

sy tak taw tmpt mn sis hrus p, sy fhm prsaan sis,lg" org yg kta prlu time" sdg gandung ne time" kta dlm keadaan yg tak ok tp org tu la yg tdk sport kta,tk pe sis..sis bnyk"kan besar k.kesbaran sis ne nnti 1 hr nti allah gantikn dgn kebhgian buat sis..lps sis dah berslin sy rncang la elok" k..sy yakin sis mampu hdapi smua ne..

2y ago

InsyaaAllah.. terima kasih ya♥️

Kesian baby awk stress mcm ni.. Cuba kuatkan diri bngkit kembali.. Awk kena ad kerja berdiri di tapak kaki sndri baru suami buka mata .. Ni dy hina awk mcm2 sbb dy yg tanggung awk.. selalu istigfar jgn cept marah tahan je marah tu kdng2 laki ni bosan dngr kita berleter je.. Cuba ubah cara hidup sis insyaallah baik2 shj..

Sy pn kdg2 stress, tp bukan depress kot. ada skali rasa nk lari, tp xjadi. Cuba lawan emosi. Mlm2 baca aja apa2 ayat quran, ckp dgn Allah. Mmg rasa tenang skit then baru boleh tido. Kite jgn harap manusia, bergantung pd Allah aja. Biasanya tenang. Mmg stress tu akan dtg lg. dtg je baca quran lg

byk² istifar sis, solat mengadu pd Allah, sbb Allah lebih mengetahui.. sis jgn stress² fokus pd baby.. bt mse ni sis anggap je dia xwujud,,klo terlalu memikirkan lg sis akn bertambah stress, sian kt bby nti..

please call talian kasih. atau masa checkup baby bagitau dgn nurse. dorg akan tlg refer ke jbtn yg berkaitan nanti. sbb mental health mak pon dorg amek kira.

Assalamualaikum puan boleh x chat saya saya ad bnyk brng baby x guna nk bg puan puan boleh bg alamat x saya bg ngn pampers bnyk x sntuh langsung

2y ago

waalaikumsalam. macam mana cara nak chat ya puan?

bersangka baik dgn ketentuan allah swt .. sye faham .. tp puan fikir mase depan anak2 puan .. bgun kan diri puan …

2y ago

InsyaaAllah terima kasih♥️

Puan cuba telefon talian kasih 15999. mintak pendapat.

2y ago

baik. terima kasih ♥️