Assalam.Doc sahkan sy miscarriage.macam mana cara nak cepatkan ia turun sendiri secara semulajadi?

Sy takut proses D&C jadi nak cara semulajadi Update: 1/9 terima kasih pada semua petua n tips² yang awak semua kongsikan .alhamdulillah doc dah repeat scan n kata dah bersih tak perlu cuci ..Sy minum air kelapa 2 biji dengan makan Nanas sebiji Plus kopi setiap hari ..lepas seminggu lebih dah bersih ..sekarang tinggal darah saki baki dah nak kering ..maybe dah hujung2 kan? Lepas dah bersih berpantang berapa lama ya?

6 Balas

klu semulajadi, xpasti. sbb bergantung klu awk dh mula heavy bleeding + cramp, ada chance. tapi mmg sakit..tmbh kndungan dh bsr. Sy 2x ggur sendiri..Tuhan saja tau sakit dia mcm mana. dh mcm org bsalin pun iye. nk buat apa serba xkena. dnc dktr akn bius awk dlu , jd tak terasa sgt. mungkin after prosedur ada rasa xselesa.