Normal atau tidak?

Sy tak pasti nak meluah di mana. Jd sy post anonymous di sini. Soalan sy, normal ke suami hanya mau "bersama" seminggu sekali atau 2 minggu sekali? Sy ada juga minta, tp bila asyik sy yg meminta, kita pula rasa segan mcm takde benda lain difikir. Sy pernah minta selang sehari, suami ckp letih sbb kerap sgt. Kalau dia bg pun mcm tak ikhlas. Normal ke? Suami umur awal 30 an. Kerja office hour. Tp sy minta tu waktu dia cuti. Waktu dia cuti mmg dia yg uruskan anak. Sy housewife, time dia kerja anak 24 jam sy urus. Tp waktu dia minta, sy onz je. Sbb tahu dia jarang² mintak. Suami takde curang ke apa. Sy mmg cek phone dia selalu. Cuma lepas ada anak dia mcm ni. Sebelum ada anak 2 hari sekali ok je. Mula la sy fikir sy dah tak cantik, tak menarik lg kat mata dia. Jd rendah diri pulak bila suami menolak. Kadang sy doa, biar la sy da takde rasa nak apa² lagi. Bg waktu dia minta sekadar tunaikan tanggungjawab je. #ingintahu #pleasehelp

43 Balas

normal lah utk bagi sy. sebab suami juga mcmtu. seminggu sekali je dia minta tu pn hari cuti. tp kalau sy minta dia xde menolak pn. cuma kite perempuan jarang mintakn sbb malu. tp sejak sy prgnant ni suami lain mcm sikit. pantang trsentuh eh turn on terus dia. lain mcm pulak penangan prgnant kali ni. btw suami sy pn kerja opis jugak. tp sy rase sbbkn pnt pikirkn hal kerja jd dia kurang bernafsu bile hari bekerja. tp kalau cuti seminggu ade jugak lebih 3x bersama. mmg xsama waktu kerja dgn xkerja.