Normal atau tidak?

Sy tak pasti nak meluah di mana. Jd sy post anonymous di sini. Soalan sy, normal ke suami hanya mau "bersama" seminggu sekali atau 2 minggu sekali? Sy ada juga minta, tp bila asyik sy yg meminta, kita pula rasa segan mcm takde benda lain difikir. Sy pernah minta selang sehari, suami ckp letih sbb kerap sgt. Kalau dia bg pun mcm tak ikhlas. Normal ke? Suami umur awal 30 an. Kerja office hour. Tp sy minta tu waktu dia cuti. Waktu dia cuti mmg dia yg uruskan anak. Sy housewife, time dia kerja anak 24 jam sy urus. Tp waktu dia minta, sy onz je. Sbb tahu dia jarang² mintak. Suami takde curang ke apa. Sy mmg cek phone dia selalu. Cuma lepas ada anak dia mcm ni. Sebelum ada anak 2 hari sekali ok je. Mula la sy fikir sy dah tak cantik, tak menarik lg kat mata dia. Jd rendah diri pulak bila suami menolak. Kadang sy doa, biar la sy da takde rasa nak apa² lagi. Bg waktu dia minta sekadar tunaikan tanggungjawab je. #ingintahu #pleasehelp

43 Balas

Saya ade tanya kawan normal ke suami 1 week sekali.. Kawan saya cakap normal sbb suami die pun sama.. Bila lepas ada anak.. And ade kawan2 yg lain ade masalah yg sama. Saya awal kawen siap kne chop giler sex dgn suami saya sbb asyik nak. Saya selalu goda tapi suami ckp penat.. Sekarang saya dh xkisah.. Sbb bila suami cuti or pkp suami on je nk kerap.. Klw die kje tu susah dapat..

Suami sy pn mcm ni 🤣 so sy tekadkn diri xnk dh minta suami biar dia sndri nak , kdg2 sy yg menolak hah padan muka dia🤣 dia ckp knp sy xmcm dulu lgi , sy bgtau lh sy xterhegeh- hegeh dh sebb ko pun xnk layan klu sy minta sy ckp kat suami.. so skg tunggu suami minta baru sy on , tp feeling tu dh xseronok dh 😅 selalu sy pki pelincir je sebb dh xda mood @ tawar hati

kalau dah ada anak bagi saya normal as long dalam seminggu tu ada beberapa kali akan bersama, nafsu level dia semua lain lain, mungkin your husb jenis yg “okay okay” je.. or maaf cakap boleh jadi jugak nafsu awak yg a bit tinggi.. atleast ada bersama dalam seminggu dua then okay je saya rasa. awak boleh nilai sendiri before ada anak dan after ada anak..

4mo ago

saya setuju sis lepas ada anak macam sis kata ada beza, saya dgn suami rela bergolek2 dari nak on penat dia rasa macam takpelah baik tidur 🙈

faham betul perasaan tt ni. saya pun mengalaminya, alasan suami sbb saya tgh pregnant takkan nk juga. habistu takkan 9 bulan tkde lgsung nafkah batin kan ? islam pun tkde melarang melakukan hubungan suami isteri kalau mengandung melainkan memudaratkan ibu atau kandungan 😌

kepala lelaki ni dia sarat dengan memikir jadi mood plus letih pun main peranan juga , bukan sbb x lawa ke apa swbab kepala otak dorang tu berselirat , jdi kalau nak "on" tunggu tgh layan movie , anak dh nyenyak , tgh pillow talk baru la boleh jadi 😀

pd sy normal. Usually lelaki begini sbb dlm fikiran dia terlalu byk benda serius sedang difikirkan. klu suami sy bila terlalu memikirkan soal kewangan keluarga, runsing dan sibuk urusan bisnes, dia jd kurang segala nafsu termasuk nafsu makan

Disarankan normal bersama 2/3 kali seminggu seeloknya lebih sihat bagi dua2 suami isteri. Kalau salah seorang minta 2 hari sekali tak normal (baru2 kahwin lain cerita sebab tgh excited), sex drive tinggi, telur pun tak berkualiti bagi ttc.

mungkin dia penat..jadi mood takde..mcm kita la penat2 nk layan bila laki2 nk PLK bila penat mood pun hilang..mcm Sy dulu Sy yg taknk sbb penat last2 cari ubat🤣MKN ubat tu penat pun tak terasa ...tapi penat2 pun seks ni DPT hilangkan stress..

4mo ago

Sy beli ubat ni..tapi terasa la mahalnya, beli pun jarang2 je..

bg sye normal kot. sye sendiri pun kdg skali or 2mnggu skli bru bersama. sejak ade 2 anak ni, dua2 ckp penat sbb urus anak urus rumah. sye pun fulltime housewife sis. tp ape2 pun sis try bncg dgn suami dlu, luah hati ke hti dgn suami.

bg saya biasa. saya dgn suami seminggu skali dua cmtu. cuba sis komunikasi dgn suami. tanya dia tros trg knp dia jd gitu. klu x jalan jgk, try la mgada2 usik2, kacau2 o buat majuk2 ke.. nt time pujuk try manja2 gitu pstu onz je la.