Malu Nk Tanya Tp Nk Tahu

Sy sudah berkahwin 8 bulan dan bln pregnant. Period sy sentiasa teratur. Cuma sy rasa ada kemungkinan tak kne waktu subur sewaktu bersama sbb kurang berusaha dlm tempoh seminggu selepas Period kerana suami cepat penat selepas ejakulasi. Ada tips? (quality sperma, tenaga) dan juga tips utk wanita itu sendiri

2 Balas

Make sure taw time mana hari subur. Kalau kes sis ni period teratur so sy teka maybe 28hari sekali la eh? Kalau gitu, bersama masa hari ke14-16 dari tarikh period tu. Kalau nak sperm berkualiti, kurgkan bersama sikit lepas period. Hari ke14 tu baru pulun. Pastu katanya sperm ni paling aktif before and after subuh. Sy period tak teratur tp ikut tracker time subur, kena! 😂 nak pakai OPK malas nak check hari2

5y ago

Yup. Kalau period 13, 27hb gitu la subur. Kalau rajin, boleh guna opk tgk. Tp normally kalau hari subur, mcm ada keputihan pekat sikit time tu

Cuba sis download calendar period tracker dkat google app. Situ nanti ada boleh mark first day period. Nnti akan ada juga dia tunjuk hari subur. Klu waktu subur, spray seja di dlm😂repeat until success. 2 3 bulan kemudian mmg akan lekat

5y ago

Oh eh 🤭 Okay sis sy cuba InsyaAllah. Thanks