Kecewa

Sy sudah 5 bulan berkahwin dan masih TTC. Setiap bulan akan merancang untuk pregnant dgn menggunakan opk, consume folic acid & supplement Himalaya serta mengawal emosi sy. Apabila masuk waktu subur sy akan 'bersama' dgn suami, tp setelah DPO setiap kali check upt akan keluar result negative. Sy sgt keliru dan nk tahu punca belum lekat walaupun setiap bulan akan jumpa waktu subur "peak". Sy sgt tertekan ? adakah punca daripada saya...... setiap bulan sy berharap ?

13 Balas

sy nk kongsi tips . hope berguna.. sb sy amalkn allhamdullilah berkesan. skrg tga pregnat 7 bln.. sis tk blh stress . kne kawal emosi.. jgn mengharap sgt akn dpt double line sb bila check tk dpt tu dia punya kecewa😢 Allah je thu..banyakn mkn mknn sunnah. cnth:delima,kurma,susu,madu.. mnm rendaman air kacip fatimah.. mnm byk air suam . jgn mnm berais.. Bnykn berjemaah dgn suami . mase bersama tu kalau blh jgn kerap sgt. buat 3 hri sekali atau seminggu sekali. nt sis akn rasa lain sgt. sb die punya syg rndu horny tu lain mcm..mse bersama tu niat dlm hti . ( Sahaja Aku Bersetubuh Dgn Suamiku Utk Mendapat Zuriat Yg Soleh Dan Solehah Kerana Taala ) buat kerana ibadah bkn nafsu semata2. in shaa Allah berkesan..

4y ago

Terima kasih sis insyaAllah sy cuba amalkan

Sabar ye sis. Sye setahun lebih baru lekat. Buat juga opk mkn folid acid tu semua tapi sye anggap belom rezeki Allah nak bagi. Dlm masa setahun lebih tu kitorg enjoy je suami isteri pegi sana sini bedua. Berharap mmg berharap tapi buat relax jee sbb kalau berharap sngt diri sendiri yg stress. Bila stress hormon dlm badan pun terganggu bila dah terganggu jadi susah lah nak lekat. Jadi enjoy je. Allah bagi rezeki anak bila tiba masa nye nanti. Allah lebih tahu. Tu je yg sye dgn suami selalu letak dlm mindset sbb taknak rase kecewa. Sambil2 tu mcm biasa, berdoa. Time bersama niat, then enjoy! 😊😊

4y ago

InsyaAllah sis sy cuba tukar mindset. Tq ya

Sbar sis.. Ramaii lgy yg ttc lbih brthun thun.. Sy pon 1y5m.. Allhamdulilah allah makbulkn rezeki ujung ramadan.. Brsangka baik la dgn allah.. Kita mmpu merancang tpi allah yg tentukn.. Sy pon mcm sis hri2 delay period msty akn cek upt tpi dpt results negatif..tpi allhamdulilah ujung ramadan nie dpt good news sy prgnant..sy doakn sis dn suami smoga ad zuriat bt sis dn suami..aamiin 🤲

Saya berusia 36 thn jd Kdg2 mmg stress bila pikir pasal anak.. Tp lama2 sy rasa tu semua rezeki allah nak bg tp dlm pada tu sy cuba makan sayur2 n buah, dan hentikan terus pengambilan kopi dalam pada tu saya selalu berdoa dan ucapkan aku berserah pada allah. Masa bersama saya pikir bkn sbb ank tp sbb syg kan husband supaya x stress. ALHAMDULILLAH sy pregnant lps tu

4y ago

InsyaAllah sis sy cuba trbaik

Samalah kita sis.. saya pon baru kahwin 5 bulan.. dah makan acid folic, himalaya shatavari dan blackmores epo+fish oil.. 19/5/2020 yg lepas saya pi urut zuriat dengan bidan hospital, katanya peranakan jatuh jadi air **** suami tak dapat masuk.. sis dah try urut zuriat belum? Cubalah.. kita ikhtiar saja mana2 cara yang termampu..

4y ago

Bidan tu datang rumah saya malam sebab siang dia bertugas sambut baby kt kpj.. awak bg no awk dulu kat sini, nanti saya whatsapp awak no bidan tu.. lepas awak bg no awak, terus delete taw.. takot org lain nampak no awak jugak..

Awal lg tu... Sbr ye...tips yg sy nk trpkn ni... Just enjoy your life... N Jgn pkirkn sngt psl nk preg awal sbb leh gnggu emosi tnpe sdr.. Wt mcm byase j dlm mse yg sme jge pmakann, bdoa n tawakal... InsyaAllah de kjutan Allah nk bg nt.. ☺️

4y ago

InsyaAllah tq sis

Sis try madu wawa. Sy try mkn tu dan alhamdullilah melekat. Madu tu ade mix gan herba

4y ago

Berapa harga ya madu wawa tu sis

Be positive thinking dear. Jika ada rezeki tak ke mana. Husnu dzon dgn allah ya

4y ago

InsyaAllah sis sy akn cuba lebih husnudzon dan positif. Thanks ya :)

Boleh cuba buat semen test analysis utk suami Puan. Salah satu method TTC.

4y ago

InsyaAllah terima kasih sis. Da bncg dgn suami untuk pergi check up kesuburan.

Sy consume mamomhope sbg asbab sy conceive. Cuba ya sis, mana tahu rezeki

4y ago

https://www.facebook.com/2124773494417491/posts/2738225806405587/