Mohon tips cepat hamil

Sy sudah 10bulan berkahwin namun belum dikurniakan zuriat lagi. Boleh minta mommys2 semua tips atau pandangan mcmna cara bagi cepat lekat? Harini period sy..sedih sgt rasanyaa,mcm2 juga usaha sy cuba, keluarga pun asyik duk tanya je bila lagi..bbanding2, kawen dh nak dekat setahun tp tak lekat2 lg#pleasehelp 🥲

32 Balas

Saya pun dh 10 bulan kahwin ,,nak dekat setahun dah .tiap bulan fikir bila cuba elak ttp akan fikir sikit2 ..tengok org lain baru kawin berapa bulan dh lekat .kdg stress sedih mcm2 laa .saya suka tengok org dh mengandung mcm2 saya fikir ..kdg saya cuba positif kdg negative jugak fikiran saya .apa kan daya kita kn manusia tk sempurna .saya buat skg cuba elak sikit2 fast food ,cuba happy kn diri ,cuba tnk stress cuba tk fikir anak sangat tp ttp usaha nk buat baby .. hehe .. Semoga ada rezeki mengandung tahun ini buat sis ,saya dan para pejuang garis 2 pada tahun 2022 ini .. Aaaminn ya mujib 😊🌹

2y ago

Awak jngan stress itu hal utama jngn fikir negetif sebab kita fikir negetif stress boleh effect kat badan juga . Solat minta doa bnyak supaya allah kurniakan zuriat.bnyakkan makanan sayur hijau tau suami pun sekali. Elakkn dduk berdekatan dgn perokok kalau boleh pakai mask.